Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Natalie Grant Someday Our King Will Come
Luister

Rebecca Onderstal is predikant én single

RebeccaOnderstaldonderdag 08 december 2016 11:55

'Mooi niet alleen' is de titel van het boek dat ds. Rebecca Onderstal schreef over het complexe en complete leven van een single. Welke boodschap haalt zij als single uit bijbelverhalen? Hoe is het om single te zijn in de kerk? En waarom veranderen sommige vriendschappen? Is er genoeg aandacht voor singles in jouw omgeving? Donderdag was Rebecca te gast in Bij Jorieke.

Het gesprek met haar kun je hier terugluisteren. Het boek 'Mooi niet alleen' kun je bestellen via de webshop Kameel.nl. Door te bestellen via deze link steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Rebecca Onderstal kiest bewust voor de term 'single'. "Omdat alles waar 'alleen' in zit iets zieligs heeft. Onder single schaar ik iedereen die zonder partner leeft, of dat nou is omdat er geen relatie meer is of omdat iemand weduwe of weduwnaar is." Er kunnen volgens Rebecca momenten zijn dat je je als single eenzaam kunt voelen. "Maar dat kunnen andere mensen ook als ze in een relatie zitten. Het boek gaat ook over mijn menszijn en wat ik daarin tegen kom. Dat is breder dan single zijn, dat heeft ook te maken met hoe ik op eigen benen kan staan. Hoe je je tot God verhoudt."

Ligt het verlangen naar een partner in ons? "Het is moeilijk om hier iets algemenes ove rte zeggen. Er zin ook mensen die het als levensvervulling zien om alleen te zijn. Maar als ik vanuit mijn eigen ervaring kijk, zit het erin om te verlangen naar iemand die bij je past en waar je dingen mee kan delen."

Is het gezin de norm in onze maatschappij? "Ik heb best veel mensen in mijn omgeving die geen partner hebben. Het is wel het algemene plaatje, kijk naar Mark Rutte, dat hij geen partner heeft, wordt gezien als afwijking. Je voelt je als single vaak al afwijkend. Deels zit het in de maatschappij, dat er iets mist aan jou dat we moeten oplossen. Tegelijk voel je het zelf of je iets mist. Dan krijg je soms van die taferelen zoals je in Bridget Jones ziet en iedereen je op een feestje probeert te koppelen."

Er zit ook een Bijbelse lijn in het boek. Waarom? "Het boek gaat over leven en gaat over hoe ik als gelovige put uit bronnen. De Bijbel is daarvoor een belangrijke bron waaruit ik graag deel."

« Terug

Deel via