Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:24 - 22:24 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela God Van Leven
Luister

De Bijbel Door-presentator Cor Weeda met pensioen

Cor Weedamaandag 12 december 2016 18:30

Presentator Cor Weeda van Trans World Radio gaat met pensioen. Dat vertelde hij maandagavond in De Dag Van Vandaag. Elke werkdag is hij om 05:30 uur te horen op Groot Nieuws Radio in het programma De Bijbel Door. Dat programma gaat gewoon door met Weeda als presentator. Door de jaren heen ziet dat de kennis van de Bijbel steeds verder is teruggelopen.

Volgens Cor Weeda is ook Nederland een zendingsgebied geworden. "Er zijn steeds minder mensen die een kerk of gemeente bezoeken. En als je groepen jongeren naar hun kennis over de Bijbel vraagt, dan kom je soms vreemde dingen tegen. Zo heb ik meegemaakt dat we met Pasen een tentoonstelling hadden en dat jongeren toen beweerden dat met Pasen Christus is geboren."

Weeda: "Het gaat niet alleen over verstandelijke kennis van de Bijbel, maar ook dat je God leert kennen door Jezus Christus. Het is ook in Nederland nodig om informatie door te geven wat er staat in de Bijbel en wat de Bijbel voor jou persoonlijk kan betekenen."

De Bijbel Door

Het programma De Bijbel Door wordt gemaakt naar aanleiding van een basisconcept in het Engels, dat dertig jaar geleden is gemaakt. Die tekst wordt naar het Nederlands vertaald. Aan de hand van die tekst wordt de lijn van het programma bepaald. Cor Weeda pakt daar vervolgens de nieuwste verklaringen, commentaren en bijbelvertalingen bij. Ook voorbeelden worden geactualiseerd in het programma.

Komende tijd wordt er gezocht naar een opvolger voor Cor Weeda. Hij stopt niet met het maken van bijbelstudieprogramma's. Zo is Cor Weeda al bezig met een nieuwe serie onder de titel 'Volg mij'. In een uitzending van een kwartier wordt uitgelegd hoe je praktisch en concreet leerlingen van Jezus kunt zijn en daar in kunt groeien.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via