Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Wat is jouw gebed voor het nieuwe jaar?

gebedmaandag 02 januari 2017 07:55

Het nieuwe jaar is van start gegaan en bij de stelling beginnen we 2017 met één groot gebed, dat jij mag aanvullen. Wat is jouw gebed voor 2017? Mirjam Kollenstaart, overdenker in De Nieuwe Morgen en predikant in Ottoland, bidt dat God meer tranen geeft. "Geef me iets van uw hart, van uw liefde en bewogenheid voor mensen", zo vertelde ze maandagochtend in De Nieuwe Morgen.

"Dat klinkt een beetje gek, dat er verdriet in ons leven komt. Ik hoop date we geraakt zullen worden in het komende jaar om alles wat er in de wereld gebeurd dichtbij en ver weg. Dat we geraakt worden door wat er in de levens van andere mensen gebeurd", aldus Mirjam Kollenstaart. Vorige week schrok ze van een aantal nieuwsberichten waarbij ze zag hoe hard mensen geworden zijn. "Als de ander geraakt is, mag je zelf ook geraakt worden."

Zelf ervaart ze dat ze steeds meer geraakt wordt. "Als je geraakt wordt, dan moet je daar ook iets mee." Als predikant wil ze graag verbinding zoeken met mensen, wie die ander ook is. Mirjam gelooft dat die geraaktheid door God gegeven is.

Het gesprek met Mirjam Kollenstaart kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari