Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Backstage in teken van Nederlandse albums uit 2016

nederland vlagmaandag 02 januari 2017 11:58

Deze week klinkt Backstage een tikkeltje anders dan gebruikelijk. Veel mensen vieren nog kerstvakantie, daarom geen interviews en gasten tussen 14:00 en 16:00 uur op Groot Nieuws Radio, maar extra veel muziek. Deze week pakt Hans een stapel albums uit 2016 erbij en is het aandeel 'Van Nederlandse Bodem' een stuk groter dan normaal.

Zo zet Hans onder andere de EP 'Forward' van Pearl Joan in het zonnetje. In 2016 bracht deze zangeres een CD uit vol zelfgeschreven nummers.

Een stuk recenter is 'Roots' van Half A Mile. Dit album heeft alles te maken met verwondering over de wereld om ons heen. "Verschillende nummers op het album gaan over de natuur: de rust die het uitstraalt, de wijsheid van een eeuwenoude boom en het besef dat we maar kleine mensen zijn in een wereld vol wonderen... een zoektocht naar God in de stilte. Alle mensen van alle tijden verlangen naar rust: een paradijs van groen en vrede."

Eastville is het muzikale project van zangeres Suzanne van der Velde, hammond-organist André Bjleveld, gitarist Arend Jansen, pianiste Denise Brand, bassist Mark Dekkers en drummer Wilkin de Vlieger. Samen vieren zij de liefde voor muziek. In 2016 brachten ze het album 'All The Way Home' uit.

De zusjes Rineke, Cocky, Mieke en Christine vormen samen vocalgroup Filiae. In 2016 verscheen hun album 'Hart van Hart' met daarop deze cover van Coldplay's 'Fix You'.

At Once wordt gevormd door de Urkers Jaap Kramer, Marco Hoorn en Jacob Schenk. In 2016 werd hun album 'Vader' gekroond met een Zilveren Duif Award voor beste album bands en (gospel)groepen.

Luister deze week elke werkdag tussen 14:00 en 16:00 uur naar Backstage en geniet van deze prachtige Nederlandse albums uit 2016.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari