Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Rachael Lampa Turn Your Eyes Upon Jesus
Luister

Nieuwe hoofdredacteur RD wil jonge generatie bereiken

Steef de Bruijnmaandag 02 januari 2017 17:30

Steef de Bruijn is vanaf maart de nieuwe hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. Er wordt geen koerswijziging ingezet, wel wil De Bruijn zoeken naar nieuwe vormen en mogelijkheden om - met behulp van sociale media - een jonge generatie te bereiken. "Dat is niet zo eenvoudig, ik hoop die taak op te kunnen pakken", aldus De Bruijn maandagmiddag op Groot Nieuws Radio.

Tot eind 2016 was Steef de Bruijn naast zijn werk voor het Reformatorisch Dagblad ook verbonden als lector nieuwe media aan Driestar Educatief. In die functie heeft hij onderzoek gedaan naar verantwoord mediagebruik. Een belangrijke vraag voor het lectoraat was: kunnen we jonge mensen bereiken met een boodschap die onze identiteit bevat? De Bruijn: "We waren voorzichting, bang dat het platform niet geschikt zou zijn, maar dat bleek heel goed te gaan. Dat willen we verder gaan uitbouwen en met nieuwe mogelijkheden uitbreiden."

De Bruijn volgt Wim Kranendonk op, die bijna veertien jaar aan het roer stond bij het Reformatorisch Dagblad. Kranendonk gaat zich vanaf maart aan de slag bij uitgeverij De Banier.

Het gesprek met Steef de Bruijn kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari