Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Recordpoging klokluiden voor Kerkbalans

kerkbeldinsdag 03 januari 2017 13:30

Op het Domplein in Utrecht gaat op zaterdag 21 januari de actie Kerkbalans van start. In Utrecht probeert het duo Ernst en Bobbie samen met honderden kinderen het wereldrecord klokkenluiden te verbreken. Ook 110 gemeentes in het land luiden de kerkklokken om de start van de geldinzamelingsactie in te luiden.

Bekende Nederlanders zijn in het land om in die plaatselijke gemeentes de actie aan te kondigen. Daarmee willen ze laten zien dat de kerk niet alleen voor de leden van belang is, maar ook voor mensen die geen lid zijn, vertelt Kees van den Berg, lid van het campagneteam Kerkbalans, dinsdagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio. Ook aan hen willen kerken vragen om bij te dragen aan de actie.

De kerk heeft geld nodig om het huishoudboekje rond te krijgen, aldus Van den Berg. Ook kan met het geld positieve acties en activiteiten worden ondernomen. De actie Kerkbalans wordt georganiseerd door plaatselijke gemeentes van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari