Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Kerken onvoldoende bewust van risico's

kerkwoensdag 04 januari 2017 07:30

Veel kerken lopen teveel risico op inbraken of brand, maar zijn zich daar onvoldoende van bewust. Dat zeggen de initiatiefnemers van kerkrisicocheck.nl, een nieuwe website waar kerkbesturen gratis hun veiligheid kunnen testen. Simon Kadijk van Donatus Verzekeringen is één van de initiatiefnemers, hij ziet dat door veel wisselingen in het kerkbestuur kennis hiervan verloren gaat.

"Vroeger zaten personen tien of twintig jaar in het bestuur van het kerk, nu geven ze na drie of vier jaar al het stokje door. Dat leidt tot verlies van kennis en kunde en bewustwording van dit soort zaken", aldus Kadijk woensdagochtend in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio.

Kerkrisicocheck.nl richt zich niet op dure oplossingen, maar ook eenvoudige maatregelen en bewustwording. "Weet een kerkbestuur bijvoorbeeld hoeveelmensen in de gemeente een sleutel hebben? Opzich is het niet erg dat veel mensen een sleutel hebben, maar heb je nagedacht waarom die mensen een sleutel nodig hebben?" Ook pleit Kadijk ervoor dat het onderwerp veiligheid en risico op de agenda komt te staan bij het college van kerkrentmeesters.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari