Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Christelijk Spiritueel Centrum wordt pioniersplek PKN

Christelijk Spiritueel Centrumdonderdag 05 januari 2017 13:30

Het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum wordt een nieuwe pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland. Op pioniersplekken wordt gezocht naar nieuwe vormen van kerkzijn. Het centrum is mede opgericht door Tjitske Volkerink, zij is spiritueel en sociaal ondernemer, trainer en masseur. De komende drie jaar is ze verbonden aan het project. Voor haar is het een belangrijke stap.

In Sandwich vertelt ze dat het centrum nu al mensen aantrekt die niet naar een kerk gaan. Ze merkt ook dat de naam Christelijke Spiritueel Centrum mensen vaak uitgelegd moet worden aan zowel kerkelijke als niet-kerkelijke mensen. Volgens haar hoort het christendom en spiritualiteit volledig bij elkaar. "Christenen hebben vaak het gevoel dat het over oosterse spiritualiteit gaat. Maar ook gewone dingen als meditatie, bidden, contact met God hebben is spiritueel."

Martijn Vellekoop is coördinator van de pioniersplekken. Hij reageert in Sandwich op de vraag waarom deze plek geschikt is voor een pioniersplek en hij legt uit hoe het tot stand is gekomen. "Wij ondersteunen en helpen kerken en mensen die iets willen betekenen voor mensen die niet of nooit naar de kerk gaan. We hadden de indruk dat Tjitske dat ook wel zag zitten met het Christelijk Spiritueel Centrum om contact met mensen te maken die nooit in de kerk komen en kunnen kennismaken met het christelijk geloof."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Op vrijdag 13 januari wordt het samenwerkingscontract met de Protestantse Kerk getekend. Het Christelijk Spiritueel Centrum houdt dan ook Open Huis. Meer informatie vind je op christelijkspiritueelcentrum.nl.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari