Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Twila Paris Where He Leads Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Twila Paris Where He Leads Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Twila Paris Where He Leads Me
Luister

Je gaat niet naar de kerk... de kerk ben je!

kerkkruisdinsdag 10 januari 2017 13:30

Steeds vaker kom je christenen tegen die niet meer naar de kerk gaan. Ook Mark en Elsa Eikema uit Zwolle bezoeken geen kerk meer. Ze zijn de beweging 'De Kerklozen' gestart vanuit het verlangen dat de kerk weer een bron van vreugde wordt. Inspiratie daarvoor halen ze uit het Bijbelboek Handelingen, hoe christenen met elkaar optrekken, elkaar dagelijks zien en met elkaar eten.

Nu nog leven christenen teveel geïsoleerd van elkaar in de kerk, vertelt Elsa Eikema dinsdagmiddag in Sandwich op Groot Nieuws Radio. Een kerk moet volgens haar meer voelen als een familie. Elsa: "Naar de kerk gaan vind ik een gek ding om te zeggen. Je bent kerk en daar kun je niet van loskomen. Daar kun je niet naar toe gaan of los van komen. Kerk is een kwestie van 'zijn' en geen activiteit die je onderneemt of een plek waar je naar toe gaat."

In bestaande kerken kwamen Mark en Elsa dat principe niet tegen. Elsa: "Er werd zoveel organiseerd: een kerkdienst, een huiskring. Dat is dan kerkzijn. Ik denk dat het ook anders kan, dat het anders moet." En daar staan ze niet alleen in. De Facebookpagina van De Kerklozen kreeg in korte tijd ruim 200 likes.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari