Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Plumb What Child Is This
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Plumb What Child Is This
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Plumb What Child Is This
Luister

Kees Goedhart: God geneest nog altijd mensen

Kees Goedhartdonderdag 12 januari 2017 07:55

Tot vorig jaar leidde Kees Goedhart elk jaar op Pinksterconferentie Opwekking 'het gebed voor de zieken'. Hij gelooft met zijn hele hart dat God wonderen doet en mensen geneest. Hij maakt wel een kanttekening. "Een van de problemen is dat we gericht zijn op genezing en niet op God. Geloof richt zich altijd op God. Hij is het kanaal waardoor zijn mogelijkheden naar ons toe komen."

"Zodra geloof zicht richt op de oplossing van het probleem zelf, heb je kans dat je geloof keldert en je gaat twijfelen. We zijn teveel gericht op de oplossing van het probleem en niet op God die problemen oplost", aldus Goedhart donderdagochtend in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio.

Gelovig gebed

En mensen die niet genezen... geloven zij niet genoeg? Goedhart: "Ik heb zelf polio gehad en ben bij veel genezingsdiensten geweest. Het verhaal was altijd: als jij maar gelooft, komt het goed. Ik was dat verhaal spuugzat. Waarom moet de zieke altijd geloof hebben in genezing? Laat degene die bid geloof hebben in genezing."

Goedhart verwijst naar twee teksten om zijn punt duidelijk te maken. "In Handelingen 3 zegt Petrus: wat ik heb, geef ik jou. Niet jij moet geloof hebben, maar Petrus had geloof voor genezing van die zieke. Jacobus zegt hetzelfde: als je ziek bent, roep de oudsten van de gemeente dat ze je met olie zalven. Die olie geneest niet, maar het gelovige gebed van degene die voor je bidt, maakt gezond."

Gebroken wereld

Toch gebeurt het niet altijd dat de zieke geneest. Goedhart: "Ik vind het niet fijn dat er in het verleden altijd de schuld werd gegeven aan het ongeloof van de zieke, of dat er nog zonde in zijn of haar leven is. We leven in een gebroken wereld en we krijgen niet altijd wat we graag willen."

Het hele gesprek met Kees Goedhart kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari