Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Brian Doerksen Everlasting Arms
Luister

Wycliffe verspreidt evangelie via app in Papoea-Nieuw-Guinea

denhartoghdonderdag 12 januari 2017 08:30

Steeds vaker hebben de inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea de beschikking over een smartphone. Voor ongeveer 30 euro is er al een oud model beschikbaar, ook voor de armen op het eiland in de Grote Oceaan. Wycliffe Bijbelvertalers ging daarom aan de slag met het ontwikkelen van een Bijbel-app waarmee de inwoners ook aan de slag kunnen gaan met het leren van de taal.

Namens Wycliffe Bijbelvertalers zijn Koen en Petra den Hartogh aangesteld voor deze taak. Voor het gebruik van de app heb je geen internet nodig, vertelt Koen den Hartogh donderdagochtend in De Nieuwe Morgen. "De app heeft de Bijbel als tekst op de smartphone staan. Als je op de playbutton klikt, dan hoor je de Bijbel in jouw taal praten. Elk stuk van de tekst wordt gehighlight zodat je kunt meelezen. Een tool om te leren lezen in je eigen taal."

De app maakt het werk van Wyclife Bijbelvertalers niet overbodig. Koen den Hartogh: "Papoea-Nieuw-Guinea heeft meer dan 800 talen. In de afgelopen vijftig jaar hebben we gewerkt aan 300 vertalingen. En we willen er nog 300 doen. En er zijn revisies nodig van de vertalingen. En voor het inspreken van de Bijbel heb je de lokale bevolking nodig."

Het gesprek met Koen den Hartogh kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari