Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zondag gaat de Week van Gebed van start

weekvangebed2017_sqvrijdag 13 januari 2017 07:30

'Jouw hand, mijn glimlach' is het thema van de Week van Gebed die aanstaande zondag van start gaat. Met dit thema wil de Raad van Kerken en MissieNederland christenen aansporen om zich te verzoenen met God en met elkaar. In kerken door het hele land komen christenen bij elkaar om samen te bidden.

Dorina Nauta, relatiemanager Jeugd & Discipelschap bij MissieNederland, hoopt dat hierdoor kerkmuren een beetje gaan afbrokkelen en dat eenheid mag ontstaan. En daarvoor wordt het beeld van een hand en een glimlach gebruikt, zoals je een hand geeft als je het na een ruzie goed wil maken. "Juist door een hand te geven maak je fysiek contact en ontmoet je elkaar weer. En niet dat alleen de een de ander een hand reikt, maar ook de reactie van de ander: een glimlach. Als in: het is van twee kanten goed."

Het initiatief van de Week van Gebed wordt door veel kerken gedragen, van katholiek tot protestant. Dit jaar doet ook het Contactorgaan Gereformeerde Gezindte (COGG) mee. Ze hebben meegedacht in de projectgroep en meegeholpen om et materiaal vorm te geven, aldus Nauta.

Volgens de Raad van Kerken wordt er in honderden kerken aanstaande zondag aandacht besteed aan de Week van Gebed. Volgens cijfers van MissieNederland zijn er minimaal 124 locaties waar vanaf maandag 1 of meerdere keren wordt gebeden.

Het gesprek met Dorina Nauta kun je hier terugluisteren.

Ook Groot Nieuws Radio doet mee aan de Week van Gebed. Vanaf maandag licht Dorina Nauta elke ochtend rond 06:35 het gebedsthema van die dag toe. Ook kun je meebidden door jouw gebedspunt door te geven.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari