Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Matthijn Buwalda: Iets dat ik snap kan nooit mijn God zijn

matthijnvrijdag 13 januari 2017 18:55

Theatermaker en liedjesschrijver Matthijn Buwalda hoopt op aarde er nooit achter te komen wie God helemaal is. "Dan zou hij God niet meer zijn", zo vertelde hij vrijdagmiddag in De Dag Van Vandaag. "Op het moment dat ik het ga weten, ga ik hem snappen. En iets dat ik snap kan nooit mijn God zijn."

Vrijdagmiddag was Matthijn tussen 17:00 en 19:00 uur te gast in De Dag Van Vandaag om te praten over zijn muzikale helden, zijn theatertour, tv-programma's waar hij vaak over twittert, maar ook over zijn geloof. Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

"Ik heb nooit getwijfeld of God bestaat, of hij er wel is. In mijn geloofsleven is het wel weer steeds opnieuw ontdekken. En daar komen dingen bij en daar vallen dingen af. Het is een proces. Mijn godsbeeld is dynamisch en niet iets statisch", aldus Matthijn.

Wie is Jezus voor jou? Matthijn: "Jezus is Gods oplossin voor de bende in deze wereld. Hij is God in de vorm van een mens. Hij heeft voorgedfaan wat leven volgens Gods principes is. Hij heeft voorgedaan hoe er geleefd moet worden zoals God het bedoeld heeft. Het is aan ons om daar achteraan te gaan, want dat brengt ons bij God."

Wil je altijd leven volgens Jezus? "Mijn hoofd wel, mijn hart niet altijd. Hij is heel radicaal, soms schuurt het zelf. Zó lief je vijanden hebben? Ik betrap me er zelf op als er nieuws is over terrorisme of over mensen die zich vergrijpen aan kinderen. Ik heb daar geen genade mee. Ik zou het moeten hebben, maar ik word daar zo kwaad van."

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari