Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Ga je op weg? Deken, eten en drinken mee!

winteronderwegmaandag 16 januari 2017 13:30

Nederlanders zijn slecht voorbereid op het winterweer en gaan vaak onvoorbereid de weg op. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Het risico is groter dat je een ongeluk krijgt of onderkoeld raakt. Het advies: neem voor onderweg een deken, eten en drinken mee, vertelt woordvoerder Iris van Dijnse maandagochtend in Sandwich op Groot Nieuws Radio.

Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders geen stooizout in de kast heeft staan. Van Dijnse: "De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Uitglijden gebeurt dan al snel als je een spekgladde stoep hebt."

Tachtig procent neemt voor onderweg geen eten mee, zestig procent vertrekt zonder drinken. En minder dan de helft van de automobilisten neemt een deken mee. "Stel je komt vast te zitten, door file of kou, dan is het heel lastig als je defze spullen niet bij hebt. De kans is dan groter dat iemand onderkoeld raakt." Vooral ouderen behoren dan tot de risicogroep.

Via sociale media, de website en een EHBO-app geeft het Rode Kruis tips over wat je kunt doen als je in een lastige situatie komt.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari