Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

"Wilders doet veel goeds voor Nederland"

Geert Wilderswoensdag 18 januari 2017 07:55

Op dit moment staat de PVV bovenaan in de peilingen, maar veel andere politieke partijen sluiten Geert Wilders uit om mee samen te werken in een nieuw kabinet. Hoe moeten de christelijke partijen zich opstellen tegenover de PVV? Politicoloog Cor Verkade vindt uitsluiting "een ziek- en gekmakend proces waarmee manipulatief met de kiezer wordt omgegaan."

Verkade vindt dat eerst het volk zich moet uitspreken bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart. Daarna moet pas gekeken worden welke meerderheden mogelijk zijn.

Christelijke partijen en de PVV, gaat dat samen? Volgens Verkade zijn er heel veel vreemde en merkwaardige partijen die uitgesloten kunnen worden, zoals de beweging DENK en "de meest anti-christelijke partij" D66.

Van Geert Wilders vindt hij dat hij geen gekke opmerkingen maakt. Verkade: "Willen we voorkomen dat de rechtstaat, de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, de vrijheid voor onze homofiele, homoseksuele en transgendervrienden, dat die vrijheid weg is, dan moeten we een dam opwerpen tegen godsdiensten die de vrijheid bestrijden en maar één godsdienst goed vinden. Meneer Wilders doet in deze veel goeds voor Nederland, voor de Nederlandse cultuur en voor Nederlandse christenen en voor minderheidsgroeperingen."

Maar een stem uitbrengen op de PVV, dat zal Cor Verkade nooit doen. Wel pleit hij ervoor om de "satanische macht" achter de islam goed te bekijken. "Ik ben blij dat Wilders dat door heeft. Na 9/11 heeft alleen Wilders voorspeld dat het grooste gevaar uit die hoek komt, en dat mocht hij niet zeggen in de Kamer."

Het gesprek met Cor Verkade kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari