Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Groei in eenheid mogelijk, ook na Week van Gebed

weekvangebed2017_sqvrijdag 20 januari 2017 07:30

De Week van Gebed stond deze week in het teken van eenheid en verzoening tussen kerk. Dorina Nauta, relatiemanager Jeugd & Discipelschap bij MissieNederland, heeft mooie verhalen gehoord over mensen die elkaar over kerkmuren heen hebben ontmoet. "Daar ontstaat eenheid als mensen gaan bidden." Tegelijkertijd blijft er groei mogelijk, constateert Nauta.

Op sommige plekken in het land verliep de Week van Gebed moeizaam of was het nog zoeken naar hoe het kan worden vormgegeven. Zo werd in een stad twee aparte gebedsbijeenkomsten georganiseerd, omdat de ene groep samenkwam met moslims. "Dat is een speciale manier van verzoening, maar dat was voor andere kerken ingewikkelder is geweest", aldus Nauta. "In de praktijk gaat het ook vaak over taal, hoe ontmoet je elkaar als je anders bent. Daar schijnen we niet zo goed zijn."

Zelf heeft Nauta eenheid ervaren bij de startdienst van de Week van Gebed. In die viering mocht ze samen met mensen van verschillende achtergronden stenen naar het kruis dragen, als teken van het afbreken van een muur. Samen hebben ze hun geloof beleden rond het kruis.

Jongeren

Aan het begin van de Week van Gebed werden op 20 verschillende plekken een Prayernight gehouden voor jongeren. Het blijft volgens Nauta nog een uitdaging om jongeren te betrekken bij de andere gebedsdiensten in de Week van Gebed. "Daar zie je dat de gemiddelde leeftijd hoger ligt."

Het gesprek met Dorina Nauta kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari