Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Mannenkoor Harpe Davids Genemuiden Dankt, Dankt Nu Allen God
Luister

Lisette van de Heg: Schrijven maakt me gelukkig

lisettevandehegvrijdag 20 januari 2017 18:55

Je kunt haar kennen van boeken als 'Mara' en 'Sub Rosa'. Beide komen ze van de hand van schrijfster Lisette van de Heg. Volgens haarzelf is ze schrijfster in hart en ziel. "Dat maakt me echt het gelukkigst als ik dat kan doen." Vrijdagmiddag was ze te gast bij Marien in De Dag Van Vandaag. Lisette schrijft al sinds haar zestiende, maar ze breekt door met haar debuut 'Mara' in 2010.

Voordat ze echt boeken ging schrijven, had ze nog wel een zetje nodig van haar vriend. Ze zaten samen op de bank toen Lisette zei: Hier moet iemand een boek over schrijven." Toen zei haar vriend: "Dan ga je dat toch doen?" Volgens Lisette was dat het zetje dat ze nodig had.

De liefde voor schrijven begon voor Lisette bij de typcursus die ze deed op de basischool. "Dat vond ik al leuk. Als mensen mij horen typen, zeggen ze vaak: 'Mens, moet je er dwars doorheen?'" In haar verhalen zoekt Lisette naar beweegredenen van hoofdpersonen. Het schrijven geeft haar de mogelijkheden om die beweegredenen te onderzoeken. Ze teert op momenten in verhalen dat het de lezer raakt. Maar soms is het verhaal ook niks, dan gaat het in de prullenbak. "Het is ook ploeteren."

Tegenwoordig is ze naast schrijfster ook redacteur en freelance tekstschrijver. In haar boeken speelt het thema 'gerechtigheid' een belangrijke rol'. Welke schrijvers inspireren haar? En welke muziek luistert ze graag? Marien vroeg het haar vrijdagmiddag in De Dag Van Vandaag. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

De boeken van Lisette van de Heg kun je bestellen via de christelijke webshop Kameel.nl. Door via deze links te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio. Bestel hier het boek Sub Rosa en hier het boek Mara.

« Terug

Deel via