Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elevation Worship Resurrecting (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Elevation Worship Resurrecting (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Elevation Worship Resurrecting (Acoustic)
Luister

Hoe kan de kerk weer betekenisvol zijn?

dinsdag 24 januari 2017 11:55

Betekenisvol kerk zijn in de huidige maatschappij, hoe doe je dat? Jos Douma schrijft er een vurig betoog over in zijn boek 'Verlangen naar het goede leven'. Zo zegt hij: minder praten, vergaderen en niet alleen de nadruk op de zondagse ontmoeting. We moeten meer luisteren, delen, lezen en samen eten. Zo kan de kerk betekenisvol kerk zijn in onze maatschappij.

Dinsdag was Jos Douma te gast in Bij Jorieke. Het boek van Jos Douma kun je bestellen op Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Het was een mail over de kerk die Jos Douma raakte. Wil ik hier nou echt mee bezig zijn? Is dit betekenisvol kerk zijn? Volgens Jos zijn we in de kerk veel bezig met dingen in de lucht te houden, terwijl de kern is: Jezus volgen, met elkaar in gesprek zijn over Hem. Dat gebeurt volgens hem nauwelijks en we zijn veel tijd kwijt met organisatorische dingen.

"De tafels waar we aan zitten zijn eigenlijk bijna altijd vergadertafels in plaats van eettafels. Ik vind het belangrijk dat we vaker aan een eettafel zitten. Vergaderingen zijn belangrijk, maar we moeten meer ons geloof gaan delen", aldus Jos.

En dat begint met het openen van Gods woord, al kan dat volgens hem ook in muziek of in film. Jos Douma zet het Woord van God vanuit principiële overwegingen op nummer één voor de kerk. Daarbij moeten we ons niet afhankelijk maken van dat anderhalf uurtje per week. "Doe dit ook op andere momenten, dan kan het evangelie spreken." Volgens Jos gaat een echte studie van de Bijbel niet om kennis in je hoofd, maar om de vrede van God in je hart. "Laat je aanspreken door hoe het Woord in jouw leven kan werken."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via