Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Meezingen met het oratorium 'Het Nieuw Jeruzalem'

arjanenedithpostdinsdag 24 januari 2017 19:55

Op 18 februari organiseert Promusic in Nunspeet een speciale Meezingdag, waar wie wil het bekende oratorium 'Het Nieuw Jeruzalem' van Johan Bredewout mag komen meezingen. Een groot koor onder leiding van dirigent Andre van Vliet, met Johan Bredewout zelf op piano, met een organist, fluitist, slagwerker, met de koperblazers van Imperial Brass erbij, alsook trompettisten Arjan & Edith Post.

Edith is namens Promusic betrokken in de organisatie en in Wens vertelde ze dinsdagavond over het initiatief. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

"Door het thema van Openbaring is het ook niet aan een bepaalde tijd gebonden, zoals Pasen of Kerst. 'Het Nieuw Jeruzalem' is een indrukwekkend stuk dat de afgelopen jaren al door veel verschillende koren is uitgevoerd. Veel koorzangers en –zangeressen hebben het op hun eigen koor al eens gezongen en vinden het leuk om dat eenmalig nog een keer uit te voeren. Ook voor muzikanten is het een stuk dat veel mooie uitdagingen kent", aldus Edith Post in Wens op Groot Nieuws Radio.

"Vanuit het hele land komen mensen meedoen, omdat ze mooi vinden om dit Oratorium met elkaar te zingen. Iedereen die meedoet, krijgt een cd om z'n zangpartij thuis al te oefenen. Op de dag zelf zal Andre als die individuele stemmen dan proberen samen te voegen toch één groot koor."

Momenteel hebben zich al bijna 200 mensen aangemeld om mee te zingen. De Meezingdag vindt plaats in de Driestwegkerk in Nunspeet. Het oefenen start om 10.00 en de uitvoering om 15.30. Inschrijven en reserveren kan via www.promusic.nl.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari