Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

De voordelen van een kleine kerkelijke gemeente

kerkjesdonderdag 26 januari 2017 07:55

In Nederland sluiten regelmatig kerken hun deuren omdat er nog slechts tientallen leden komen. Maar die kerken hoeven helemaal niet dicht, stelt theoloog Stefan Paas in het Reformatorisch Dagblad. Kleine gemeenten hebben ontzettend veel voordelen. Dat zegt ook Pieter Weerd uit Veenendaal, hij was twee jaar geleden juist een van de oprichters van de kleine geloofsgemeenschap De Rots.

Gemiddeld komen er zo'n vijftig mensen naar een dienst van de Rots. "Soms is er een gitarist, soms een pianist, soms helemaal niks. Dan zingen we acapella of een liedje van YouTube. We passen ons aan op wie er is en wie er wil spelen." Ook past de hele gemeente in één WhatsApp-groep. "Als er iemand ziek is of er gebeurt wat, je hebt elkaar nodig, dan kun je een berichtje sturen."

In een kleine kerk ervaart Pieter Weerd een bepaalde intimiteit en openheid naar elkaar toe. Zo is er volop gelegenheid om samen en voor elkaar te bidden. Ook wordt er in de dienst doorgesproken over de preek. De opdracht om elkaar lief te hebben wordt in een kleine kerk een stuk helderder en begrijpelijker, aldus Pieter.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari