Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Ben & Noelle Kilgore Draw Me Close
Luister

"Vertrouwen is loslaten en dat is moeilijk"

noortjevanmiddelkoopdonderdag 26 januari 2017 19:55

Deze week is het album 'Trust In You' van Noortje van Middelkoop de CD van de Week in Wens. Hans van Vuuren sprak er met haar over het thema van dit album. "Het thema zat al heel lang in mijn hoofd. Vertrouwen komt héél dichtbij, want je moet loslaten. Ik vind het niet altijd gemakkelijk om op God te vertrouwen, maar het is wel de basis van een relatie."

De ontwikkeling van het thema is dan ook een langdurig proces geweest. Het arrangement voor het lied 'Ik stel mijn vertrouwen' werd jaren geleden geschreven, maar het lied ging voor Noortje leven toen haar zoon kort na de geboorte een hartoperatie moest ondergaan.

Noortje van Middelkoop: "In mijn hoofd kwam steeds weer: 'Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God, want in Zijn hand ligt heel mijn levenslot'. Je kunt niets voor je kind doen en álles letterlijk loslaten en je vertrouwen leggen bij de doktoren en bovenal op God. Toen de operatie achter de rug was en alles goed gegaan was, voelde het ook echt alsof we hem van God teruggekregen hadden."

Het gesprek met Noortje van Middelkoop kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari