Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

"Meer Messiasbelijdende Joden dan ooit"

jodenmaandag 30 januari 2017 07:30

Het aantal Messiasbelijdende Joden in Israël en daarbuiten is groter dat ooit. Dat zei Victor Kalisher van het Israëlisch Bijbelgenootschap woensdagavond in Ede. Hij was daar op uitnodiging van de Stichting Steun Messiasbelijdende Joden. Volgens ds. Andries Jonker van die stichting mogen we hierin de vervulling zien van Gods profetieën.

Jonker leest in het Oude Testament de profetie dat God de Joden terug zal brengen. Dat heeft hij op verschillende momenten in de geschiedenis gedaan, met nadruk in deze eeuw, aldus de directeur van de Stichting Steun Messiasbelijdende Joden. Het is volgens hem ook een vervulling van Jeremia 31, waar God spreekt over het nieuwe verband dat Hij met Israël zal oprichten. "In dat nieuwe verbond zal Hij zijn wet in hun hart schrijven. Dat wordt bij ons vaak verbonden aan Pinksteren, niet ten onrechte. Dat is nu ook heel duidelijk gaande: Hij is zijn liefdewet in het hart aan het schrijven van allerlei Joden."

Volgens Andries Jonker is een van de 'tekenen der tijden' dat het Joodse volk tot geloof zal komen. Betekent dat dat de wederkomst aanstaande is? "In Romeinen 11 zegt Paulus dat God niet alleen machtig is om enkele takken te eten in de olijfboom, dat losse Joden tot geloof komen. Maar dat er ook een moment komt dat heel Israël Jezus als messias zal erkennen. Als je ziet dat er zoveel mensen getuigen, dan kun je zeggen: dat tijdstip kan niet heel ver weg meer zijn."

Het gesprek met ds. Andries Jonker kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari