Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Joke Buis U Bent Meer Dan Welkom
Luister

6000 gratis Groene Bijbels in 1 dag weg

groenebijbeldinsdag 31 januari 2017 08:30

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft vorige week binnen 1 dag zesduizend exemplaren van de Groene Bijbel gratis weggegeven. Alleen de verzendkosten van € 6,50 moesten betaald worden door geïnteresseerden. Vorig najaar werd de Bijbel uit de handel genomen nadat bleek dat dat het boek niet op gerecycled bijbelpapier was gedrukt, terwijl dat wel de bedoeling was.

Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap, vindt het niet verrassend dat alle Bijbels snel 'uitverkocht' waren, maar dat het zo snel zou gaan en omgeven werd met veel aandacht, dat had Buitenwerf niet verwacht.

Hoe is het nu om weer verder samen te werken met uitgeverij Royal Jongbloed? Buitenwerf: "We hebben het goed uitgepraat en we zijn weer lekker bezig. We brengen weer nieuwe boeken op de markt. Wat mij betreft is deze kwestie nu afgerond."

Zo kwamen het Nederlands Bijbelgenootschap en Royal Jongbloed vorige week met de Bijbel+: de Bijbel in Gewone Taal gecombineerd met een informatiegids, bedoeld voor mensen die starten met het lezen van de Bijbel. Die combinatie van een toegankelijke vertaling en de gids maakt het tot een mooi pakket, aldus Buitenwerf.

Het gesprek met Rieuwerd Buitenwerf kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari