Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Psalmen Voor Nu Wat Hou Ik Van Uw Huis (Psalm 84)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Psalmen Voor Nu Wat Hou Ik Van Uw Huis (Psalm 84)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Psalmen Voor Nu Wat Hou Ik Van Uw Huis (Psalm 84)
Luister

CDA, SP en ChristenUnie willen betere ouderenzorg

monakeijzerdinsdag 31 januari 2017 13:30

De politieke partijen CDA, SP en ChristenUnie hebben samen een pact gesloten om de ouderenzorg beter te regelen. In het manifest 'waardig ouder worden' komen de partijen met voorstellen om de positie van ouderen te verbeteren. Tweede Kamerlid Mona Keijzer (CDA): "We leven in een land waar iedereen oud wil worden, maar waar het lijkt dat niemand oud wil zijn."

En daarom moet er wat het CDA betreft meer waardering komen voor ouderen. "Er moet meer gedaan worden zodat de oude dag op een positieve en goede manier geleefd kan worden, mét de zorg en ondersteuning die daar soms bij nodig is", aldus Keijzer dinsdagmiddag op Groot Nieuws Radio.

Eenzaamheid is volgens Keijzer een van de grootste problemen van deze tijd die bestreden moet worden. Ook moet er een discussie op gang worden gebracht over het ouder worden. Het CDA staat een maatschappelijke dienstplicht voor, zodat jonge mensen weer over de vloer bij ouderen komen. "Het mes snijdt dan aan twee kanten. Je wekt interesse op voor een baan in de zorg. Daarnaast is het ook voor het contact tussen ouderen en jongeren heel goed."

In het zorgen voor ouderen hebben we allemaal een verantwoordelijkheid, aldus Keijzer. "We kunnen allemaal ons steentje bijdragen. Dat is wat ook in het manifest staat: dit is iets wat wij als mensen zelf kunnen doen, maar het is ook een verantwoordelijkheid van maatschappelijke organisaties, van gemeentes en ook voor delen van de rijksoverheid."

Het gesprek met Mona Keijzer (CDA) kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari