Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

"Christenen zijn van nature heel optimistisch"

Frank Bosmanvrijdag 10 februari 2017 18:55

Cultuurtheoloog Frank Bosman is een graag geziene gast in de media, ook bij Groot Nieuws Radio hoor je hem regelmatig commentaar leveren. Vrijdagmiddag was Frank twee uur lang te gast bij Marien Korterink in De Dag Van Vandaag. Na zijn afstuderen raakte Frank geïnteresseerd in de moderne cultuur. Voortdurend komt hij in films, boeken en videogames verwijzingen tegen naar de christelijke traditie.

"De God van de christelijke traditie steekt voortdurend Zijn neus om het hoekje in boeken, films en videoclips", aldus Frank Bosman. "En dan herken ik Hem, dan wil ik Hem aanwijzen. God heeft zich vermomd, Hij loopt onder ons rond."

"God heeft geen enele andere handen dan de handen van de mensen om ons heen. Hij heeft geen enkele andere stem dan jouw en mijn stem." In de ander ziet Frank Bosman iets van Christus. "Zo kom je God aan de lopende band tegen."

Vertrouwen

Als cultuurtheoloog houdt Frank Bosman ontwikkelingen in de samenleving in de gaten. Zo stelde Jan Terlouw laatst in tv-programma De Wereld Draait Door dat we elkaar niet meer vertrouwen. Bosman: "We vertrouwen elkaar verschrikkelijk vaak. Voor je op je werk komt, heb je al 85 mensen vertrouwd. Dat we elkaar niet meer vertrouwen en dat de samenleving hard is, dat is helemaal niet waar, dat is zo pessimistisch! Dat hoort niet bij christenzijn. Christenen zijn van nature heel optimistisch. God heeft ons toch verlost, dan mogen we toch optimitisch zijn?"

Bosman gaat er vanuit dat iedereen te vertrouwen is, totdat het tegendeel is bewezen. Dat gaat bij hem voor 99,9 procent goed.

Het gesprek met Frank Bosman kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via