Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Sijbrand zet zich in voor kankerpatiënten

Sijbrand Alblasdonderdag 02 februari 2017 13:30

Wereldwijd wordt zaterdag aandacht besteed aan iedereen die te maken heeft met kanker. Het is dan WereldKankerdag. In Nederland is er de stichting Als kanker je raakt. Een initiatief van dominee Arie van der Veer en Rita Renema. Twee christenen die in hun eigen leven de gevolgen van kanker nog iedere dag ondervinden. Iemand die er ook over mee kan praten is Sijbrand Alblas. Hij is een jonge dominee en bestuurslid van 'Als kanker je raakt'.

Hij is ook initiatiefnemer van Young, de jongerenafdeling van de stichting.

Zelf kreeg hij vijf jaar geleden teelbalkanker met uitzaaiingen in de longen. Een maand gelezen is hij genezen verklaard. Maar in plaats van dat hij de ziekte achter zich laat zet hij zich juist in voor lotgenoten.

Sijbrand: "Ik moest er wel over nadenken. Als het weer goed met je gaat, dan is het ook fijn om het achter je te laten. Maar in mijn werk als dominee ben ik ook veel met zieke mensen bezig. Nu kan ik met eigen ervaring anderen helpen." Met Young organiseert hij ontmoetingsdagen voor jonge mensen die getroffen worden door kanker. Daar wordt besproken hoe je als gelovige om kunt gaan met de ziekte. Daarnaast is er ruimte voor gezelligheid.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Zaterdag houden verschillende organisaties bijeenkomsten, bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Meer informatie vind je op www.wereldkankerdag.nl en op www.alskankerjeraakt.nl.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari