Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Irma Dee Liefde Voor Altijd
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Irma Dee Liefde Voor Altijd
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Irma Dee Liefde Voor Altijd
Luister

Christelijk Krimpens Mannenkoor & Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate - Immanuel, God Zij Met Ons

Christelijk Krimpens Mannenkoor & Christelijk Jong Mannenkoor Jubilate - Immanuel, God Zij Met Ons 19:30

Een verzameling liederen die het leven van 'Immanuel' beschrijven en ons daarmee al zingend door het kerkelijke jaar heel leiden... dat is de gedachte achter dit album dat geïnitieerd is door organist Arie van der Vlist, die al jaren liedbewerkingen maakt voor mannenkoren. Twee van de koren waar hij als organist bij betrokken is, boden aan mee te helpen dit album tot stand te brengen.

"Omdat beide koren hun eigen sound hebben, is het een afwisselend product geworden", aldus de trotse samensteller, die zegt bewust te hebben gekozen voor 'Immanuel' als titel. 'Immanuël' is gekozen omdat deze naam of de betekenis 'God met ons' in verschillende tracks terugkomt. U wordt door het gezongen Woord meegenomen langs de verschillende heilsfeiten: de geboorte, het lijden, het sterven en de opstanding.

Denk daarbij aan liederen als 'God Zij Met Ons', 'Psalm 42', 'O Kom O Kom Immanuël', 'Wees Gerust', 'Gij Die Van God Zijt Afgedwaald', 'O Lam Van God' en 'Amazing Grace'.

De zeventien liederen zijn evenredig verdeeld over beide koren, die (min of meer) om en om een lied voor hun rekening nemen, daarbij op een toegankelijke, luchtige manier begeleidt door Arie van der Vlist (orgel), Arjan Wouter (piano), Severin van Dijk (fluit), Jolanda den Houter (hobo), Robert Cekov (viool) en Csaba Erdos (cello).

« Terug

Deel via