Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Hoe laten christenen hun geloof spreken in het stemhokje?

vreesnietdinsdag 07 februari 2017 08:30

Nog ruim een maand en dan mogen we onze stem uitbrengen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Maar nog nooit was ons land zo verdeeld in aanloop naar de verkiezingen. Het inspireerde Alain Verheij om een boek samen te stellen met de titel 'Vrees niet'. Twaalf christelijke auteurs vertellen hoe ze hun geloof laten spreken in hun stem bij de verkiezingen. Ze willen ons geen angst aanpraten, maar moed inspreken.

Alain Verheij wil dat het gesprek over de Tweede Kamerverkiezingen op een goede manier gevoerd wordt. Het idee ontstond na de verkiezing van Donald Trump tot de nieuwe Amerikaanse president. "Daarna liep het uit de hand. In de media gingen mensen ruzie maken. Dat willen we niet voor Nederland, hier moeten we dichter bij elkaar blijven", vertelt Verheij dinsdagochtend op Groot Nieuws Radio. Verheij hoopt dat dit boek op tafel komt bij een gezin waar bijvoorbeeld de vader SGP stemt, de moeder PVV, de zoon CDA en de docher GroenLinks. "Zo'n gezin: allemaal verschillende partijen, maar hetzelfde geloof."

De boodschap van 'Vrees niet' is dat kiezers in gesprek blijven. Het manifest van de SGP over de islam vindt Alain Verheij daarom geen goed voorbeeld. Hij noemt het een "typisch voorbeeld van polariseren". "Ik ben het daar heel erg mee oneens. Dan praat je over andere soorten mensen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren. Het boek kun je bestellen via de webshop Kameel.nl.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari