Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Kinga Bán: Op zo'n avond is het echt samen

Kinga Bandinsdag 07 februari 2017 14:55

Deze week verschijnt de CD/DVD 'Live Uit Liefde', een live-registratie van de Uit Liefde-concerten van Kinga Bán. Maandag was de première in een sfeervolle bioscoop in Houten. Hans van Vuuren keek in Backstage met Kinga terug op deze avond. En daarbij viel het Hans op dat Kinga bewust momenten koos om haar bandleden in het zonnetje te zetten.

Bij de voorbereidingen was ze bezig met hoe ze de bijdrage van haar bandleden ging benoemen, hoe doe je dat? "Ik ben onbewust of bewust zo superdankbaar voor al die mannen en vrouwen die meespeelden, en ook de zangeressen", aldus Kinga dinsdagmiddag op Groot Nieuws Radio. "Kinga Bán heeft die CD, maar op zo'n avond is het echt samen. Mensen zien wij, en dat vind ik leuk, ik ben zangeres. Maar die anderen moeten ook gezien worden, dat vind ik wel belangrijk!"

Het gesprek ging verder over klarinet-solo-close-ups, het 'mentoren' van nieuwe generaties, de liefde voor muzikanten en hun individuele klasse, rondrennende kinderen en Kinga als uitstekende jazz-zangeres. Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Deze week maak je in De Nieuwe Morgen (06:00-09:00) en De Dag Van Vandaag (16:00-19:00) kans op de nieuwe CD/DVD van Kinga Bán. Doe mee!

« Terug

Deel via