Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

"Help licht verstandelijk beperkten bij het stemmen"

verkiezingenvrijdag 10 februari 2017 08:30

Mensen met een lichte verstandelijke beperking moeten geholpen worden bij het stemmen. Dat vinden de organisaties Iederin, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en MEE Nederland. In de Nieuwe Morgen sprak Lukas Kramer vrijdag met Mirjam Sterk, directeur van MEE, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt.

Volgens Sterk zijn er in Nederland 2,5 miljoen mensen die heel moeilijk lerend zijn of een licht verstandelijk beperking hebben. "Zij krijgen op veel gebieden al hulp, maar nog niet bij het stembureau. Dat moet veranderen. Mensen met een lichamelijke beperking krijgen nu al hulp van voorzitter van het stembureau. Die mag mee het stemhokje in. Dat is een vorm waarvan wij zeggen die zou ook mogelijk moeten worden voor mensen met een verstandelijke beperking. "

Zaterdag organiseert MEE NL samen met ProDemos in Den Haag een themadag voor kiezers met een lichte verstandelijke beperking. Deelnemers krijgen trainingen hoe ze moeten stemmen. Die worden daarna gehouden in het hele land.

Het gesprek met Mirjam Sterk is hier terug te luisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari