Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Ron van der Spoel: God wil ons absoluut gelukkig maken

Ron van der Spoelvrijdag 10 februari 2017 07:55

Veel christenen hebben een therapeutisch beeld van God, schrijft dominee Klaassen in zijn boek 'Vruchtbaar door verdrukking'. Volgens hem is God er niet om ons gelukkig te maken, maar gebruikt Hij ook het lijden. Ron van der Spoel is het met hem eens. Het werkt in de relatie met God niet zo dat je je best doet en dat Hij er iets voor teruggeeft. Tegelijkertijd gelooft hij dat God ons absoluut gelukkig wil maken.

Want dat is volgens Ron van der Spoel het grootste verlangen van God zelf. "Ik bedoel: we mogen God zien als Vader, als Papa. En Papa wil dat Zijn kinderen gelukkig zijn." Onder geluk verstaat Ron niet dat het alleen maar goed met je gaat en dat er geen vervelende dingen gebeuren. "Zo ziet God geluk niet. In de Bijbel zie je dat voortdurend. Paulus zegt bijvoorbeeld: dank onder alles, ook als er moeilijke omstandigheden. Dan nog kun je echt gelukkig zijn. Dat heeft te maken met de relatie die je met God hebt. Echt geluk zit in die relatie, om samen met God in het leven te staan, wat er ook in het leven gebeurt. Dan zegt God zelf: ook als het moeilijk is, als er ellende komt, dan kun je ergens diep van binnen blij en gelukkig zijn, omdat je met Hem verbonden bent."

In sommige kerken wordt gezegd dat God financiele voorspoed en gezondheid geeft. Wat moeten we daar mee? Ron van der Spoel: "Daar kan ik helemaal niks mee. God houdt van ons, God zorgt voor ons, je mag op Hem vertrouwen. Ik kom vaak bij de vervoglde kerk, daar zie ik voortdurend hoe mensen gevangen worden genomen en verdrukt. En dat houdt niet op. Tegelijkertijd zijn ze intens gelukkig in hun leven met Jezus."

"Je kan niet zeggen: God belooft dat het financieel goed met me gaat. Hij kan het en soms doet hij dat ook. In de gebrokenheid is hij erbij. Veel dingen gaan nu nog mis, maar dat houdt een keer op."

Het gesprek met Ron van der Spoel kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari