Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

20:32 - 20:32 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Christelijk Mannenkoor Staphorst - Zelfs een mus

Christelijk Mannenkoor Staphorst - Zelfs een mus 17:00

"In de Psalmen kijk je in het hart van Gods kinderen, zei Luther. Honderdvijftig liederen en gebeden worden in het Woord van God aangereikt als 'Gods apotheek'. Voor elke 'stemming' is er een Psalmvers. Laten we de Psalmen zingen, om ons hart het juiste medicijn te geven. Elke keer weer." De inleiding in het cd-boekje laat zien dat de ruim 100 mannen van het Christelijk Mannenkoor Staphorst, dat onder leiding staat van Peter Bos, niet zómaar een verzameling Psalmen opgenomen hebben.

Gebruik makend van met name de berijming uit 1773, is bewust gezocht naar een gebalanceerd geheel van gevoelens en gedachten (ritmisch gezongen). Er lijkt wel nét iets meer nadruk te liggen in het 'verheugen in de Heer'. Uiteraard wordt er ook stilgestaan bij vergeving, genade, de grootsheid van God en de 'veiligheid' bij God: De Here Is Mijn Herder (Psalm 23) en 'Hoe lieflijk zijn uw woningen' (...zelfs een mus vindt voor zich daar een huis...) (Psalm 84).

De hoeveelheid mannenstemmen zorgt voor een dynamische sound, waarin de orgel-begeleiding in handen is van Harm Hoeve, die vaak kiest voor de bewerkingen van Klaas-Jan Mulder, maar ook arrangementen van Johan Bredewout, Henk van der Maten, Jorrit Woudt en Meindert Kramer in het repertoire verwerkt.

« Terug

Deel via