Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Delise Schuil Bij Mij
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Delise Schuil Bij Mij
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Delise Schuil Bij Mij
Luister

"Van sober leven word je creatief"

broodjemaandag 13 februari 2017 11:55

Van sober leven wordt je creatiever, dat zegt dominee Jaap van der Windt. Hij schreef het boek 'Niet meer dan eerlijk' waarin hij een pleidooi voert voor een sober leven. "Sober leven is in mijn optiek dat je als rijke samenleving een stap terug doet. Als je ziet dat er veel armoede in de wereld is en we meer gebruiken dan de wereld aan kan, dan moeten we iets soberder gaan leven."

Vraagt God van iedere christen om sober te leven? Van der Windt: "Hij vraagt van mij dat ik opkom voor de weduwen en wezen. Hij vraagt ook dat ik armoede bestrijd. Daarvoor moet ik wel mijn leefstijl onder de loep nemen. Wat nodig is, mag absoluut. Maar hoe vaak neem ik het vliegtuig en ga ik op vakantie?"

Jaap van der Windt noemt de gelijkenis van de rijke jongeling. "Jezus zei: verkoop alles en volg mij. Hij vroeg hem om in de deelstructuur te komen leven." Zelf brengt Van der Wind soberheid in de praktijk door zorgvuldig inkopen te doen, zodat hij minder weg hoet te gooien. "Ook zit het in royaal zijn naar vluchtelingen en niet bang te zijn dat je dan zelf een stapje terug moet doen."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via