Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Stuart Townend Oh To See The Dawn (The Power Of The Cross)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Stuart Townend Oh To See The Dawn (The Power Of The Cross)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Stuart Townend Oh To See The Dawn (The Power Of The Cross)
Luister

Ronald Koops maakt verhalen voor De Oogst

Ronald Koopsvrijdag 17 februari 2017 18:55

Sinds een jaar is Ronald Koops hoofdredacteur van het blad De Oogst van Tot Heil Des Volks. Op een wonderlijke manier kwam hij daar terecht, want aanvankelijk solliciteerde hij naar de functie van fondswerver bij deze organisatie in Amsterdam. Toen hij daarvoor werd aangenomen, stapte hij na vier weken al over naar zijn nieuwe functie. "Ik zie er Gods hand in", vertelde Ronald vrijdag in De Dag Van Vandaag

Ronald had eerder al reportages en columns gemaakt voor De Oogst. Met een achtergrond in de journalistiek solliciteerde hij naar de functie van fondsenwerver. Ronald mocht een interne cursus volgen om het vak te leren. Na een aantal weken vertrok de hoofdredacteur van De Oogst, waarna Ronald door directeur Gert Hutten werd gevraagd of hij bij een editie die taak over wilde nemen.

"Toen ben ik naar hem teruggegaan en zei: laat mij hoofdredacteur van De Oogst zijn. En laten we een nieuwe fondsenwerver aannemen", vertelt Ronald. Dat plan werd goedgekeurd.

Erik

Als hoofdredacteur van De Oogst schrijft Ronald ook mee aan het blad. "Ik ga ook zelf op pad, puur omdat ik het zelf ontzettend leuk vind om te doen. Ik heb een passie voor het werk van Tot Heil des Volks. Om Jezus bekend te maken in Amsterdam aan kwetsbare mensen, aan prostituees en daklozen. Mijn taak is om de verhalen uit het werkveld te vertellen via de site, Facebook en het blad."

Het verhaal van Erik heeft het meeste indruk op Ronald gemaakt. Erik leeft op een woonboot, is gelovig, maar heeft geen inkomen. Met hem deelde Ronald de tekst waarin Jezus zegt: 'Vossen hebben een hol, vogels hebben een nest, maar de Mensenzoon heeft geen plek om zijn hoofd neer te leggen.'

"Ik vroeg hem: wat vind je van zo'n tekst? Dat gaf zo'n mooi inkijkje in zijn leven", vertelt Ronald. Erik had een goede baan als manager van een fotowinkel, maar raakte die baan kwijt, waardoor hij op straat terecht kwam. Door een fout kreeg hij ook geen uitkering van de gemeente Amsterdam. "Hij vertelde me: er is een stuk zorg van me afgevallen. Ik heb geen zorgen, omdat ik niks heb om me zorgen over te maken. God zorgt voor mij, ik kom niks te kort. Ik heb elke dag een warme maaltijd en ik ontmoet veel mensen."

Herademen

Naast hoofdredacteur van De Oogst is Ronald ook muzikant. Hij maakte het album 'Herademen met de psalmen' en organiseert samen met Mirjam van der Vegt stiltetours door het land. In het verleden werkte hij als presentator bij Groot Nieuws Radio.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via