Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

"Als je liefhebt, kan er geen stress zijn"

Carianne Rosmaandag 20 februari 2017 11:30

Als je gaat liefhebben, dan merk je dat er niet tegelijkertijd stress kan zijn. Dat zegt Carianne Ros, auteur van het boek 'Rust' waarin ze beschrijft hoe je in drie maanden minder stress in je leven kan toelaten. Inspiratie haalt ze uit de Bijbel. 'In de liefde schuilt geen angst' zo staat in 1 Johannes 4:18.

Het grootste gebod dat Jezus geeft is dat je God lief moet hebben en je naaste als jezelf. Carianne: "Er komt veel op je af, maar als je vraagt: hoe kan ik God en mijn naaste liefhebben, hoe zorg ik goed voor mezelf, dan helpt dat om stress te reduceren. Dan kun je anderen ook liefhebben, niet uit plicht."

Het is volgens Carianne irrealistisch om te streven om nooit meer stress te hebben. "Er blivjen stresoren op je afkomen. Dan is de truc: hoe leer je daar mee om te gaan? Dat de stress jou niet kan pakken. Onze natuurlijke staat van zijn is erop gericht dat je af en toe in de stress schiet." Stress ontstaat volgens Carianne dat de situatie in je hoofd niet overeenkomt met de werkelijkheid. "Als de stress dus te lang omhoog blijft, en de adrenaline en cortisol hoog blijft, dan heb je een probleem en kan het chronische stress wordt."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via