Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:37 - 23:37 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Adem Project Adem Van Het Leven
Luister

Christelijk Kamper Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' - Rots Der Eeuwen

Christelijk Kamper Mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' - Rots Der Eeuwen 17:00

"Het mannenkoor staat in een rijke traditie. Niet in de zin van ouderwets of suffig of blijven hangen in het verleden, maar wel als een waardevolle verbinden met de historie. Tegelijkertijd worden er de laatste jaren nieuwe elementen aan toegevoegd met hedendaagse composities." Alleen de omschrijving in het CD-boekje maakt al duidelijk dat er héél veel geschiedenis zit in ‘Door Eendracht Verbonden’, maar wat hun het koor betreft ook nog héél veel toekomst.

Het honderd-jarig bestaan van het koor wordt gevierd door het 45-albums-tellende repertoire van het koor uit te breiden met een dubbelalbum. Op CD 1 staan 15 nieuwe opnamen, waarop het koor hulp krijgt van het strijkersensemble 'Ars Musica', bariton Jan Loosman, sopraan Clara de Vries, fluitiste Krista van den Esker, hoboïste Evelyn Heuvelmans, trompettistenduo Maurice & Janita van Dijk, organist Marco den Toom en pianist Gerwin van der Plaats. Op CD 2 een bloemlezing van opnamen van 1963 tot 2008.

Het koor staat sinds 2009 onder leiding van Gerwin van der Plaats, die het stokje overnam van Klaas-Jan Mulder, die in 2008 overleed en toen 48 jaar dirigent van het koor geweest was. In 100 jaar tijd heeft het koor dan ook slechts zes dirigenten gehad.

« Terug

Deel via