Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Opwekking Band 796 De Leeuw En Het Lam (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band 796 De Leeuw En Het Lam (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band 796 De Leeuw En Het Lam (Radio-Edit)
Luister

"Opnieuw een stapje naar normalisering wiet"

wietwoensdag 22 februari 2017 07:55

De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag ingestemd met een wet die het telen van wiet moet gaan reguleren. Als jarenlang is er een achterdeurbeleid bij coffeeshops: wiet verkopen wordt gedoogd, maar wiet telen mag niet. Frans Koopmans, verslavingsdeskundige bij De Hoop ggz, vindt het geen gelukkige ontwikkeling. "Het is opnieuw een stapje in een verdere normalisering van de teelt en gebruik van cannabis."

Koopmans vindt dat cannabis een middel moet zijn dat zo min mogelijk aanwezig moet zijn in de samenleving, zo vertelde hij woensdagochtend op Groot Nieuws Radio. De kwaliteit van de Nederwiet is volgens hem van dusdanige kwaliteit dat deskundigen zeggen dat het meer het niveau van harddrugs heeft. De werkzame stof in een joint is een stuk hoger dan jaren terug. Ook in de hulpverlening waarin Koopmans werkzaam is, ziet hij dat er nogal wat mensen door cannabisgebruik in de problemen komen.

De Tweede Kamer wil nu dat de wietteelt gereguleerd wordt. De telers gaan belasting betalen en er is controle op de kwaliteit van de cannabis. Daarmee moet het gedoogbeleid doorbroken worden, volgens Koopmans een situatie die door de Nederlandse overheid zelf gecreëerd is. "Het beginpunt was al verkeerd. De cannabis waar de kwaliteit goed van is, is nog steeds risicovol en schadelijk."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari