Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 392 Mijn Jezus, Ik Houd Van U
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 392 Mijn Jezus, Ik Houd Van U
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band 392 Mijn Jezus, Ik Houd Van U
Luister

"Spreek over Hem in plaats van hét geloof"

kerkkruiswoensdag 22 februari 2017 17:30

Het aantal jongeren dat zichzelf 'religieus' noemt, blijft dalen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde daar woensdag cijfers over. In 2015 gaf 41 procent van de jongeren aan bij een kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groep te horen. Kees van Vianen, directeur van het LCJ, de jongerenorganisatie van de Christelijke Gereformeerde Kerken, ziet een duidelijke taak voor ouderen.

"In het algemeen slagen we er als ouderen slecht in om het prachtige, het sprankelende, het levende van het echte geloof in Jezus Christus vorm en kleur te geven. Om verbinding te leggen tussen het leven van 2017 en het woord van God", aldus Van Vianen. "Als wij de brandende fakkel niet overdragen, als we niet eerlijk zijn over onze eigen onzekerheden, en mooie verhalen over alles en nog wat houden, dan is er ook voor ons veel werk te doen."

Volgens Van Vianen hebben veel kerkgangers het over 'het geloof', waarbij bepaalde dingen horen en niet horen. "Als dat alles is wat we te vertellen hebben, dan snap ik die trend wel, moet ik eerlijk zeggen." Volgens Van Vianen moeten we minder over 'het geloof' spreken en meer over Hem. Het geloof gaat niet over tradities en vormen, maar over het leven met de Heer.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via