Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Christelijke homo-organisaties willen in gesprek met CGK

regenboogvlagvrijdag 24 februari 2017 16:55

Vijf christelijke homo-organisaties blijven openstaan voor het gesprek met de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Nu op de synode nogmaals het standpunt is ingenomen dat homoseksualiteit zonde is, blijft de uitnodiging staan om het gesprek te voeren, zegt Gert-Jan van Leeuwen, voorzitter van de LCC-Plusorganisaties. Wel is hij teleurgesteld over de uitkomst, met name voor de consequenties voor homoseksuele gemeenteleden.

In 2013 stelde de CGK dat er te weinig aandacht is geweest voor homo's in de kerk. Tegelijkertijd besloten ze dat een homoseksuele relatie zonde is. Een gemeentelid met zo'n relatie kan dan ook geen belijdenis doen of het avondmaal vieren. Dat standpunt werd eerder deze maand nogmaals vastgesteld op de synode. Niet alle kerken binnen de CGK trekken dezelfde lijn. Zo is er in de kerk van Zwolle wel ruimte voor homoseksuelen, onder andere om het avondmaal mee te vieren.

De christelijke homo-organisaties, verenigd in de LCC-Plusorganisaties, zijn niet uit op het ontstaan van een kerkscheuring. "We willen geen onderdeel zijn van verdeeldheid, maar juist meewerken aan verbinding en het samen zoeken van Christus."

Het gesprek met Gert-Jan van Leeuwen kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari