Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Plumb What Child Is This
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Plumb What Child Is This
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Plumb What Child Is This
Luister

Annemarie wordt blij van delen van baksels

annemariepronkdinsdag 28 februari 2017 13:30

Brownies met caramel, een penceetaart of petitfourtjes: de recepten daarvan zijn te vinden in het boek 'Bakken met liefde' van Heel Holland Bakt-winnares Annemarie Pronk, dat vanaf dinsdag in de winkel ligt. Liefde voor bakken betekent voor Annemarie dat je baksels deelt met anderen, "want anders word je heel dik!" Zo neemt ze haar taartjes mee naar Gospel Boulevard, het koor waar ze in zingt.

Vorig jaar zomer werd Annemarie bekend door haar deelname aan het tv-programma van Omroep Max. Ze gaf haar baksels bijzondere namen mee, onder andere 'My Lighthouse', verwijzend naar het lied van de christelijke band Rend Collective.

Al vanaf het moment dat ze Heel Holland Bakt won, denkt ze al na over een bakboek vol recepten. Toen de ideeën concreter werden nam ze tweeënhalve maand vrij van haar werk om het boek te schrijven. Het bakboek is opgedeeld in verschillende thema's: bakken met kinderen, bakken in het weekend, bakken als je weinig tijd hebt en bakken als het feest is. Sommige recepten, zoals de spekkoek die ze maakte in de tv-serie, kunnen een uitdaging zijn voor de thuisbakkers, maar over het algemeen zijn recepten eenvoudig, zodat iedereen het moet kunnen maken.

Het gesprek met Annemarie Pronk kun je hier terugluisteren. Het boek 'Bakken met liefde' kun je bestellen via Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari