Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Tauren Wells Known
Luister

"250 meldingen seksueel misbruik bij Reformatorisch Meldpunt"

misbruik_sqdonderdag 02 maart 2017 07:30

Een jaar geleden werd het Reformatorisch Meldpunt in het leven geroepen om slachtoffers van seksueel misbruik in de gereformeerde gezindte te kunnen helpen. Bij het meldpunt kunnen slachtoffers anoniem hun verhaal doen en stappen zetten naar herstel. In het eerste jaar zijn er al 250 meldingen gedaan.

Meer dan de helft van de meldingen komen van slachtoffers zelf die te maken hebben gehad met seksueel misbruik, vertelt Berna van der Zouwen, projectleider van het Reformatorisch Meldpunt. Daarnaast komen er meldingen mensen die in hun omgeving te maken hebben met seksueel misbruik. Ook komen er vragen binnen over kindermishandeling en over relaties en seksualiteit.

De medewerkers van het meldpunt bieden een luisterend oor. Juist in de gereformeerde gezindte leven er volgens Van der Zouwen specifieke vragen over bijvoorbeeld vergeving.

Slachtoffers kunnen anoniem hun verhaal doen. "We weten niet wie iemand is, en zij kunnen niet zien wie achter de chat of de mail zit." Dat maakt ook dat er geen vervolggesprek of -hulp kan plaatsvinden. "We zijn blij dat we deze mensen kunnen spreken, dan zijn we in contact en kunnen we meedenken."

De website van het Reformatorisch Meldpunt is www.ikmeldhet.nl.Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari