Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Compassion moet stoppen met hulp India

CDSP-EIKolkutta2011-003vrijdag 03 maart 2017 16:45

Slecht nieuws voor hulporganisatie Compassion. De organisatie wordt gedwongen om te stoppen met de hulp in India. Dat betekent geen steun meer aan ruim 140-duizend kinderen en honderden hulpcentra moeten sluiten. De hulporganisatie wordt door de Indiase regering beschuldigd van illegale bekeringsactiviteiten.

Daardoor kwamen de tegoeden van Compassion in mei vorig jaar al stil te liggen. Nu is het vertrek definitief: Compassion vertrekt op 15 maart uit India. In totaal gaat het om meer dan 145.000 kinderen die deel uitmaken van meer dan 580 projecten. Dit is ongeveer 8% van het aantal sponsorkinderen van Compassion wereldwijd.

Het definitieve vertrek is een grote schok, ook voor de honderden sponsors in Nederland. Nienke Westerbeek, directeur van Compassion Nederland kan zich de boosheid en het verdriet goed voorstellen: "Net als ik zelf, kennen de sponsors verontwaardiging, ongeloof, boosheid en verdriet. Nu het nieuws definitief is komt die hele golf van emoties opnieuw langs."

Zaterdag krijgen de sponsors van Indiase kinderen een brief waarin het vertrek uit India toegelicht wordt. Westerbeek geeft hen ook een advies: "Stuur nog een laatste brief aan je sponsorkind. Schrijf daar alles in wat je hem of haar wil toewensen. Want het is ook een prachtige kans om je kind nog een laatste te keer te bemoedigen of te zegenen."

Het gesprek met Nienke Westerbeek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via