Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns Your Love Is Extravagant
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Casting Crowns Your Love Is Extravagant
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:24 - 23:24 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Casting Crowns Your Love Is Extravagant
Luister

Het Groot Reformatiekoor

Het Groot Reformatiekoor 17:00

We hebben deze week gekozen voor het album van Het Groot Reformatiekoor. Dit koor ging in 2016 van start en oefent op diverse plaatsen in Nederland een repertoire dat gerelateerd is aan Maarten Luther en de Reformatie. Dit interkerkelijke zangproject wordt ondersteund door Refo500.

In het repertoire zit (uiteraard) ook een speciaal - door Jorrit Woudt - gearrangeerde Reformatie-Cantate met liederen van Luther ('Een Vaste Burcht', 'Geen Mensenkind Kan Hem Verslaan', 'Als Boze Geesten In De Lucht', 'Het Woord' en 'Dat Zal Met Laten Staan'). Daarnaast nog een hoeveelheid Psalmen, melodieën uit het Geneefse Psalter en instrumentale bijdragen van Marjolein de Wit (fluit) en Laura Krale (trompet).

Het koor staat op dit album onder leiding van Martin Zonnenberg en wordt naast Marjolein de Wit en Laura Krale ook begeleid door Peter Wildeman (orgel) en Joost Van Belzen (vleugel). De solo-zangpartijen zijn voor rekening van Marco Hoorn.

De opnamen voor deze CD vonden plaats in de Sint-Joriskerk te Amersfoort. In april 2017 hoopt het koor voor het tweede seizoen te gaan repeteren. Aanmelden is nog mogelijk!

Meer informatie vind je op reformatiekoor.nl. De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Deel via