Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Bidders actief op tribune Tweede Kamer

Tweede Kamerdinsdag 07 maart 2017 07:55

Bid je wel eens voor de politiek en de besluiten die daar worden genomen? In Den Haag zijn er gebedsgroepen actief die bidden op de tribune van de Tweede Kamer. Ook zijn er christenen die meebidden met Kamerleden rond bepaalde thema's. Vooral politici van de ChristenUnie staan hier open voor. Een van die bidders is Johan den Hartog.

Al vijf jaar lang is hij elke dinsdag te vinden op de publieke tribune van de Tweede Kamer. Omdat het op de tribune stil moet zijn, begint het gebed vaak in de hal van het Kamergebouw.

ChristenUnie

Johan heeft in de jaren dat hij bidt in de Kamer veel Kamerleden leren kennen, ook buiten de christelijke partijen. "Waar zij voor strijden, daar strijden wij in gebed voor mee", zo vertelde hij dinsdag op Groot Nieuws Radio. Van Kamerleden krijgt hij vaak concrete gebedspunten door via WhatsApp of een telefoontje. Zo bad hij met Gert-Jan Segers (ChristenUnie) mee over mensenhandel en prostitutie. Met Carla Dik-Faber werd er gebeden rond de disccusie over de NIPT-test en abortus.

De hoofdfocus van Johans gebed is niet dat de ChristenUnie meer zetels krijgt. Wel bidt hij voor Gert-Jan Segers dat hij met wijsheid spreekt en dat mensen ontdekken dat hij antwoorden heeft op problemen in de samenleving.

Verkiezingen

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart wordt er gebeden voor de 150 Kamerleden die worden aangesteld. Johan vertrouwt op God dat Hij de juiste mensen zal aanstellen, maar ook dat Hij mensen zal tegenhouden die daar niet horen. In 1 Timoteüs 2 leest Johan dat als God een goede regering geeft, dat we dat zullen merken aan de rust in het land. Hij gelooft dat het evangelie dan ook de ruimte zal krijgen.

Juist in deze tijd voor 15 maart ziet Johan dat er grote groepen bidders actief zijn. "Er is een stuk geloof. God gaat verrassingen geven bij deze verkiezingen."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari