Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Welke vrouw is bijzonder voor jou?

angelamerkelsqwoensdag 08 maart 2017 00:00

Op veel plekken in de wereld hebben vrouwen nog lang niet dezelfde rechten als mannen of worden ze zelfs onderdrukt. Daar hebben we woensdagmiddag aandacht voor in De Dag Van Vandaag, want het is Internationale Vrouwendag. Daarnaast is het goed om te beseffen dat er vrouwen zijn die persoonlijk of maatschappelijk veel voor jou, voor ons betekenen. Vrouwen die dagelijks het verschil maken!

Daarom draait Marien in De Dag Van Vandaag tussen 17:00 en 18:00 alleen maar liederen die gezongen worden door vrouwen.

Je kunt groot denken, maar ook aan bijzondere vrouwen in je naaste omgeving! Marien dacht na over deze vraag en zet op Internationale Vrouwendag zes bijzondere vrouwen in het zonnetje.

Welke vrouw is voor jou bijzonder? Geef het door aan Marien!

1. Ada Korterink

"Ik kom uit een echt mannengezin. Ik heb drie broers en ik kan me voorstellen dat het voor mijn moeder dus soms wel zwaar is. Al heeft ze wel eens gezegd dat ze denkt dat vier mannen makkelijker is dan vier vrouwen. Dit is de eerste vrouw in mijn leven en ze is echt fantastisch!"

2. Eunice Nahuis en Lisa Petersen

"Dit zijn dé helden van De Dag Van Vandaag. Jij merkt het misschien niet altijd, maar ze regelen héél veel voor mijn programma en ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten!"

3. Marion Cotillard

"Ik hou heel erg van films, zeker als de Franse actrice Marion Cotillard er in speelt. Zij is één van de beste actrices van dit moment! Zó doorleefd spelen, dat is fantastisch! Ze kreeg tijdens een prijsuitreiking eens tien minuten lang een staande ovatie."

 

4. Angela Merkel

"Dit is een vrouw die van aanpakken weet. Een echte leider die niet wacht op de rest van Europa maar gewoon zegt: 'Wir Schaffen Das!'"

 

5. Lauren Daigle

"Wat een waanzinnige stem heeft deze vrouw. Elke keer als ik haar voorbij hoor komen, ben ik weer even heel gelukkig!"

« Terug

Deel via