Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Brown Feather Sparrow There Is No Greater Joy
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Brown Feather Sparrow There Is No Greater Joy
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Brown Feather Sparrow There Is No Greater Joy
Luister

Kerk in Spangen zet zich in voor de wijk

Spangen Rotterdamwoensdag 08 maart 2017 08:30

Mensen met schulden, psychiatrische problemen, vroegtijdig schoolverlaters en asielzoekers. Ze wonen weer vaker bij elkaar in de buurt, meldt het AD deze week. Hierdoor zou de leefbaarheid in kwetsbare wijken weer achteruit gaan, na jaren van verbetering. Er is onderzoek gedaan naar ruim 130 achterstandsbuurten. Een deel hiervan is tien jaar geleden bestempeld als Vogelaarwijken.

Een daarvan is de Rotterdamse wijk Spangen, waar veel verbeterd werd toen er geld beschikbaar was vanuit de overheid, ziet wijkpastor Nico van Splunter van Geloven in Spangen. Ook in de jaren '80 waren er Europese subsidies beschikbaar, waar nog steeds de vruchten van geplukt worden. "Maar sociale problemen zijn niet opgelost met een renovatie van een huis of als er een pleintje mooi wordt gemaakt. Daar red je het niet mee. Er moet blijvend geïnvesteerd worden in wijken waar aandacht nodig is", aldus Van Splunter.

Als pastor van Geloven in Spangen helpt Van Splunter mee om de leefbaarheid in Spangen te verbeteren. Zo denkt de kerk altijd vanuit het belang van de wijk. "Niet dat we kerk zijn voor onze eigen mensen, maar altijd voor de hele wijk." Zo is pastorale en diaconale hulp beschikbaar voor elke wijkbewoner.

Spangen kwam van ver en was lang het afvoerputje van Rotterdam, aldus Van Splunter. Toch woont hij er met plezier. Wat het leukste aan de wijk is? "De diversiteit. Hier wonen tachtig verschillende culturen op een vierkante kilometer."

Het gesprek met Nico van Splunter kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari