Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Casting Crowns Somewhere In Your Silent Night
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Casting Crowns Somewhere In Your Silent Night
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Casting Crowns Somewhere In Your Silent Night
Luister

Klasgenoten in shock door uitzetting 15-jarige Elize

corderiuscollegedinsdag 14 maart 2017 17:20

Ze spreekt goed Nederlands en staat er qua cijfers goed voor. Ondanks haar goede prestaties is het onzeker of de 15-jarige Elize haar diploma gaat halen. De leerling van het christelijke Corderius College in Amersfoort heeft te horen gekregen dat ze met haar gezin terug moet naar Tsjetsjenië. Egbert Boerma, rector op het Corderius College, laat weten dat er door veel leerlingen en collega's met ontzetting op het nieuws is gereageerd.

"Haar klasgenoten zijn bijna in shock, de kinderen zijn erg verdrietig", zo vertelde Boerma dinsdagmiddag in De Dag Van Vandaag. De school probeert nu via staatssecretaris Klaas Dijkhoff voor elkaar te krijgen dat ze in ieder geval haar diploma nog kan halen. Dat de staatssecretaris nog een keer naar het dossier gaat kijken, geeft Boerma wel wat hoop.

Het idee van de IND om examen te doen op de ambassade in Moskou is volgens hem echter geen optie. "Examen doen is niet alleen maar in een rustig kamertje zitten, maar is ook er naar toe werken in een schoolomgeving met docenten", aldus Boerma.

Het gesprek met Egbert Boerma en de reactie van Tweede Kamerlid Joël Voordedwind (ChristenUnie) kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via