Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Karyn Williams God Of All Comfort
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Karyn Williams God Of All Comfort
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:27 - 23:27 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Karyn Williams God Of All Comfort
Luister

Krouwel: Meer zetels voor ChristenUnie

Gert-Jan Segers (ChristenUnie)woensdag 15 maart 2017 07:55

In de Peilingwijzer staan de christelijke partijen regelmatig op winst. Zo kan de ChristenUnie rekenen op maximaal 7 zetels en de SGP kan doorgroeien tot 4 zetels. Toch is het minder reëel dat de SGP een extra zetel krijgt, verwacht politicoloog André Krouwel, omdat de opkomst nog wel eens hoger kan uitvallen. De ChristenUnie kan nog wel eens de verrassing worden van deze verkiezingen, denkt Krouwel.

De ChristenUnie staat volgens Krouwel erg in het politieke centrum en heeft een socialer programma in vergelijking met het CDA. Maar het CDA, dat volgens Krouwel erg naar Wilders is opgeschoven, kan dan wel weer kiezers aantrekken van de VVD. "Maar christelijke kiezers die meer geven om het sociale van Nederland, die gaan naar de ChristenUnie."

Krouwel verwacht ook dat de ChristenUnie een belangrijke rol gaat spelen in de formatie, want die partij kan zowel met rechtse als met linkse partijen samenwerken. Ook Jesse Klaver (GroenLinks) heeft aangegeven de ChristenUnie graag in de coalitie te willen hebben.

Aanval op Kieskompas

Kieskompas was dinsdagavond tijdens het NOS Slotdebat enkele uren uit de lucht door een hack. Volgens Krouwel, directeur van het Kieskompas, is de website aangevallen door mensen die blijkbaar niet willen dat kiezers goed geïnformeerd worden. Krouwel gaat aangifte doen bij de politie.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari