Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

"Kerken zijn online 24 uur per dag open"

onlinecommunicatiekerkvrijdag 17 maart 2017 07:55

Kerken moeten niet in de reflectiestand blijven hangen en zeggen dat het aantal kerkleden afneemt, maar ze moeten met communicatie aan de slag, want het heeft effect. Dat zegt Eric van den Berg, die dit weekend zijn boek 'Gids voor online communicatie in de kerk' presenteert op de Kerkenbeurs."Kerken zijn online 24 uur per dag open en kunnen daardoor andere groepen bereiken."

In vergelijking met vijf jaar geleden doen kerken het online steeds beter, vindt Van den Berg. "Vijf jaar geleden waren nog veel websites redelijk amateuristisch. Of kerken hadden geen website. Kerken snappen nu beter dat ze zich online moeten profileren." Vooral evangelische gemeentes en baptistengemeentes hebben een frisse, goede uitstraling en hebben een website die prettig leesbaar is.

Van den Berg gebruikt in zijn boek een marketingbenadering. In 10 geboden helpt hij kerken verder in hun online strategie. Een voorbeeld vindt hij in Airbnb waar mensen elkaar weten te vinden om het huren van kamers en appartementen. Op die manier kan de kerk ook mensen helpen bij zingevingsvragen.

Een goed voorbeeld is de website van de Veenendaalse kerk Mozaiek0318. Volgens Van den Berg volgt deze gemeente de vormgevingstrends en daagt het uit om actie te ondernemen. Ook is de website fris, vrolijk, modern en professioneel.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

De Gids voor online communicatie in de kerk kun je bestellen via Kameel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari