Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band met Kinga Ban 626 Prachtige God
Luister

Hanna Verboom: God is voor mij een fundament

hannaverboomvrijdag 17 maart 2017 18:55

Je kent Hanna Verboom misschien wel als actrice in series als Feuten, Baantjer en De Co-assistent. Maar ze doet meer. Ze ontwikkelde 'Get It Done', een platform rond kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Ook biedt ze films met goede verhalen aan op Cinetree. God is voor haar een fundament, vertelde ze vrijdag in De Dag Van Vandaag.

In haar geloof vindt Hanna veel rust en kracht. Hoewel ze wel gelooft in een God van genade, twijfelt ze over het bestaan van God die wij met z'n allen gecreeërd hebben. "Ik weet niet of die bestaat."

Hanna kiest er bewust voor om in een seculiere wereld te werken. "Ik ben erg open over mijn geloof. En al mijn vrienden en collega's weten dat ik geloof. En dat is te gek! Daar heb ik de meest prachtige gesprekken over. Op het moment dat je daar geen oordeel over hebt, heb je een mooie basis van waaruit je mooie gesprekken kunt hebben."

Feuten

In de dingen die ze doet en maakt kijkt ze naar principes en waarden die ze in haar eigen leven heeft zien werken. Zo komt geloof en werk meer bij elkaar dan vijf jaar terug, toen ze bijvoorbeeld in de BNN-serie Feuten speelde. "Er is veel in mijn leven gebeurd sinds die tijd. Je bent je niet altijd even bewust van de keuzes die je maakt. Op dat moment vond ik dat ontzettend leuk om te doen. Het waren leuke avonturen en projecten. En nu maak ik waarschijnlijk iets andere keuzes", aldus Hanna.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via